YRITYKSEN HANKINNAT KUNTOON

Hankintatoimen ja toimitusketjujen kehittämispalvelut erityisesti keskisuurille ja pienille yrityksille

Toimitusketjujen ja hankinnan tehostaminen

Kuluvan vuosituhannen 20-luvulla on koettu suuria haasteita vuosikymmenten aikana rakennetuissa globaaleissa toimitusketjuissa. Riskitekijäksi tiedetty pandemia sai ilmaannuttuaan kansainvälisen kaupan hyvin toimineet järjestelmät sekaisin ja tämän vaikutuksista ei oltu vielä toivuttu, kun Venäjän diktatuuri paljasti barbaarisella sotimisellaan länsimaille kuinka suuren riskin ne olivat ottaneet Euroopan energiapolitiikassaan ja myös joidenkin muiden strategisten raaka-aineiden hankintaketjuissa itään nojatessaan.

Entä mitä tämän vuosikymmenen alun jälkeen? 

Moni yritys Suomessa ja maailmalla on joutunut taistelemaan tarvitsemistaan raaka-aineista ja komponenteista ja rahtiaikataulut ja -budjetit ovat pettäneet pahasti. 

Hankintaorganisaatiot ovat toimineet ylikuormitettuina ja kaikki toivovat tilanteen normalisoitumista, mutta palaammeko me enää siihen tuttuun globaaliin toimintamalliin? Ulkoistetaanko valmistus yhä kaukaisiin, alemman kustannustason maihin, joissa poliittinen riskipotentiaali on Venäjääkin suurempi? Ollaanko valmiita ottamaan riski maksuun lankeavista tariffeista ja rangaistustulleista tempoilevassa maailmanpolitiikan ympäristössä? Rahdataanko hankittavat puolivalmisteet toiselta puolelta maailmaa silloinkin, kun energiamurros ja ilmastotavoitteet sekä merirahtibisneksen keskittyminen nostavat kuljetuskustannukset uudelle tasolle? Löytyykö kustannustehokkaita ja laadukkaita hankintalähteitä lähempää?

Mikäli nämä asiat askarruttavat sinuakin niin ota yhteyttä ja keskustellaan yrityksesi hankintatoimen ja hankintakanavien kehittämistarpeista.

Ratkaisuja käytännön toteutukseen

Kannattavuus kasvuun hankintatoimea kehittämällä

Hankintavalmentaja Pekka Heikkilä, DI -88

30 vuoden kokemus kansainvälisissä tehtävissä suomalaisen teollisuuden palveluksessa ( Exel, Neste Chemicals, Borealis, Huhtamäki, Outotec, Metso-Outotec).

Hankintavalmentajan roolissani hyödynnän reilun kymmenen vuoden kokemustani teknologiayrityksen hankintojen johtamisessa sekä aiempien tehtävieni tuomaa osaamistani myynnin, teknisen asiakaspalvelun ja tuotekehityksen tiimoilta

Missioni: Tuen osaamisellani suomalaisen alihankintateollisuuden kilpailukykyä

Visioni: Käytännön ratkaisuja yhteistyössä yritysten osaajien kanssa verkostoni tuella

Haluatko kehittää yrityksesi kannattavuutta?